VÄLJ SPRÅK:

Abstract white lights

Lionbridge firar internationella översättardagen 2023

Våra översättare visar människans alla ansikten

Översättning visar människans alla ansikten. Den river barriärer, blottar insidan och knyter band mellan oss som människor. Den ger oss chansen att utforska vår inneboende språkförmåga och uttrycka vår innersta själ. Den ger oss en glimt av andra kulturer och liv, stärker medkänslan och vidgar våra vyer. Översättning berättar okända historier och låter läsarna uppleva den gemensamma verklighet som förenar oss alla genom våra mänskliga erfarenheter.

På internationella översättardagen vill Lionbridge fira alla fantastiska lejon som för oss samman: vår översättarcommunity. De arbetar outtröttligt med att presentera andras berättelser och erfarenheter, men var och en av Lionbridges språkexperter har en egen unik historia att berätta.

Vår översättarcommunity

Lionbridges översättarcommunity består av över 500 000 språkexperter och samlar globala individer som stolt använder sina färdigheter till att vidga omvärldens vyer. Våra globala individer är duktiga på att hantera – och använda – sina skillnader till att samarbeta mellan olika tidszoner, språk och kulturer.

Vår community är en brokig skara medlemmar på över 450 platser som talar fler än 380 språk. Deras bakgrunder är lika skiftande som deras kompetensområden – här hittar du läkare, advokater, lärare, programmerare, forskare, ingenjörer och mycket mer, många av dem med flera decenniers erfarenhet.

De drivs av passion och nyfikenhet och många medlemmar i vår översättarcommunity har lämnat den plats där de växte upp eller studerade. Deras enastående engagemang lägger grunden till budskap och berättelser som fångar läsaren. Våra språkvetare är djupt engagerade i språk, sitt arbete och människorna de betjänar. De reser gärna runt i världen i en ständig strävan efter att förstå olika språk, kulturer och människor, samla nya erfarenheter och finslipa sin talang var de än hamnar.

Ta en titt på deras vardag – res jorden runt och träffa lejon i Lionbridges översättarcommunity för att ta del av deras berättelser och vad som får dem att ryta.

En hyllning till våra översättare

I dag, liksom alla andra dagar, hyllar Lionbridge alla de många, unika vägar som har tagit våra översättare, tolkar och ämnesexperter till den plats de är just nu. Vi tackar dem för deras ovärderliga tjänster.

Lionbridge är ett teknikföretag som sätter människan i första rummet. Vi lägger därför enorm vikt vid att bara rekrytera de mest nyfikna och passionerade talangerna. Vi söker ständigt efter människor som är stolta över sitt arbete, med osläckbar kunskapstörst och som brinner för att utforska språkets dynamiska natur.

Vill du bli en del av Lionbridges översättarcommunity? Läs mer om hur du kan använda din röst för att riva barriärer och bygga broar.

linkedin sharing button

Abigail Smathers
FÖRFATTARE
Abigail Smathers
  • #technology
  • #blog_posts
  • #translation_localization