VÄLJ SPRÅK:

Clinical researcher using a microscope

Lionbridges 10 bästa blogginlägg 2023 om Life Sciences-översättning

Lär dig mer om de viktigaste trenderna och språkutvecklingen inom Life Sciences

Under 2023 skedde stora förändringar i vårt sätt att arbeta med Life Sciences-översättning, patientkommunikation och branschen i stort. Vi undersöker med försiktighet hur vi kan dra nytta av generativ AI samtidigt som riskerna vägs mot patientsäkerheten. Vi lär oss de bästa metoderna för översättning av kliniska prövningar enligt EU MDR och arbetar för en mer inkluderande forskning med fokus på patientutfall.

Läs våra mest populära blogginlägg om Life Sciences från 2023 nedan.

1. Lärdomar från EU-förordningen om kliniska prövningar

Lionbridges Life Sciences-team ser tillbaka på ett år med EU-förordningen om kliniska prövningar (EU CTR). Vi delar med oss av metoder och lärdomar utifrån vår erfarenhet av att leverera översättningstjänster för Life Sciences till kunder som berörs av den här förhållandevis nya förordningen.

2. Generativ AI och Life Sciences

Upptäck aktuella och potentiella användningsområden för generativ AI inom Life Sciences-branschen. Förstå varför ett långsamt införande och riskhantering är avgörande för att värna om patientsäkerheten.

3. Sätt att öka mångfald vid rekrytering till kliniska prövningar

För många patienter är det en stor utmaning att hitta den bästa kliniska prövningen att delta i. Missuppfattningen om att vissa minoritetsgrupper inte vill delta i kliniska prövningar försvårar saken ytterligare. Anledningen till att de inte deltar är dock ofta att de inte får chansen. Läs artikeln för att lära dig hur du rekryterar från bredare patientgrupper.

4. Skriva resultatrapporter för kliniska prövningar i flera regioner

Läs om viktiga åtgärder för att skriva mer effektiva resultatrapporter för kliniska prövningar i flera regioner. Ta reda på hur du når olika målgrupper, bland annat patienter som inte är insatta i teknisk och medicinsk terminologi.

5. Fallstudie om eCOA-leverantörer

Översättnings- och migreringsprojekt inom arbetet med elektroniska kliniska utfallsbedömningar (eCOA) behöver uppfylla stränga krav och tidsramar för klinisk forskning. Ta reda på mer om hur Lionbridge har hjälpt kunder att hantera språkliga och tekniska krav inom klinisk forskning.

6. Patientfokus i kliniska prövningar

I det här blogginlägget om hantering av kliniska prövningar beskriver Lionbridges experter utmaningarna med kliniska prövningar på flera språk och i flera regioner. Lär dig mer om efterlevnadskraven för språk, hur du förbättrar patientutfall och banbrytande språkstöd för klinisk forskning.

6. Patientfokus i kliniska prövningar

I det här blogginlägget om hantering av kliniska prövningar beskriver Lionbridges experter utmaningarna med kliniska prövningar på flera språk och i flera regioner. Lär dig mer om efterlevnadskraven för språk, hur du förbättrar patientutfall och banbrytande språkstöd för klinisk forskning.

7. Förlängd övergångsperiod för förordning om medicintekniska produkter

Få insikter om den förlängda övergångsperioden för EU-förordningen om medicintekniska produkter. Ta reda på varför förlängningen infördes, vilka svårigheter den orsakar och konsekvenserna för tillverkare av medicintekniska produkter.

8. MDR: Nya krav vid översättning för medicintekniska produkter

Läs vårt blogginlägg om EU-förordningen om medicintekniska produkter (EU MDR) och konsekvenserna för tillverkare av dessa. I inlägget går vi igenom de skärpta språkkraven i MDR. De nya kraven både ökar arbetsbördan och skapar nya möjligheter för tillverkare av medicintekniska produkter.

9. Guide till språkplanering för kliniska prövningar i flera regioner och ICH E17

Få fem nyttiga tips från Lionbridges Life Sciences-team för optimal språkplanering vid kliniska prövningar i flera regioner och ICH:s E17-riktlinjer.

10. Sammanfattning av webbinarium: Life Sciences och generativ AI

Generativa AI-verktyg kan kännas futuristiska och riskabla, men Lionbridge är väl förberedda och undersöker hur verktygen kan användas i våra översättningstjänster för Life Sciences.  Lär dig mer av Paraic O’Donnell som är expert på Life Sciences-branschen. Han berättar om hur vi använder generativ AI till våra Life Sciences-kunder och presenterar ett axplock av framtida användningsområden.

Hör av dig

Vill du veta mer om Life Sciences och generativ AI? Utforskar du möjligheten att använda generativ AI i din organisation? Vi kan hjälpa dig med de här områdena och med dina översättningsbehov inom Life Sciences. Du kan känna dig trygg med vår omfattande erfarenhet och kunskap, och vår innovativa teknik. Kontakta oss i dag för att få veta mer om Lionbridges översättningslösningar för Life Sciences. 

Ange företagets e-postadress.
Genom att markera rutan nedan godkänner du att få våra e-postmeddelanden med marknadsföring. Du får information om tankeledarskap, bästa praxis och marknadstrender i språktjänster från Lionbridge.

Om du vill avbryta prenumerationen, och veta hur vi behandlar dina personuppgifter, se vår integritetspolicy.

linkedin sharing button

FÖRFATTARE
Samantha Keefe
  • #regulated_translation_localization
  • #translation_localization
  • #ai
  • #life_sciences
  • #generative-ai
  • #blog_posts